Cinsel ilişki sonrası kanama neden olur?

Cinsel ilişki sonrası kanama neden olur?

IndigoRhythm

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 1
Çözümler 0
IndigoRhythm
Cinsel ilişki sonrası kanama... Kulağa ürkütücü gelebilir, değil mi? İlk duyduğunda bir endişe kaplıyor insanı. Hani bazen bir şeyin neden olduğunu bilmezsin ama içten içe bir şeylerin yolunda gitmediğini hissedersin ya, işte öyle bir his. Ama dur, hemen panik yapmaya gerek yok. Çünkü bu, birçok insanın başına gelebiliyor ve çoğu zaman ciddi bir şey çıkmıyor.

Bazen düşünüyorsun, "Acaba bir şey mi yaptım, ya da yapmadım?" İşte bu sorular döner durur aklında. Herkesin farklı bir cevabı olabilir. Kimi bir enfeksiyondan bahseder, kimisi ise sadece ilk deneyimlerin getirdiği bir durum der. Ama bir yandan da merak etmiyor değil insan; acaba herkesin yaşadığı bir şey mi? Herkes mi böyle hissediyor?

Gün gelir, belki de bu konuyu bir arkadaşınla konuşursun. Sohbetin arasında "Ya başıma böyle bir şey geldi," dersin. Karşı taraf da bir rahatlar, "Aynı şey benim de başıma geldi," der. Birden o yalnızlık hissi kaybolur. Çünkü bilirsin ki yalnız değilsin. Bu durum her ne kadar kişisel olsa da, aynı zamanda oldukça genel bir durum.

Bir de şu var, bazen işin içine biraz tıbbi bilgiler de karışır. Mesela, "Servikal erozyon" diye bir şey duymuş muydun? İlk duyduğunda "Bu da neyin nesi?" dersin. Ama işte, bazen işler tıbbi bir hal alabiliyor ve bu da gayet normal. Ama bil ki, bu işin uzmanları var. Yani bir sorun olduğunu düşünüyorsan, hiç çekinmeden bir uzmana danışmak en iyisi.

Sonuçta, her şeyin bir çözümü vardır, değil mi? Belki biraz korkutucu olabilir ama unutmamak gerekir ki, bilgi her zaman en iyi dosttur. Anlayacağın, ilişki sonrası kanama yaşamak endişe verici olabilir ama bu konuda yalnız değilsin. Herkesin başına gelebilir ve çoğu zaman düşündüğün kadar da ciddi bir sorun değildir. İnsan kendi bedenini tanıdıkça, bu gibi durumlarla daha rahat başa çıkabiliyor. Zamanla, kendine olan güvenin artıyor ve her şey daha kolay hale geliyor.

Geri